O-I stelt voordelen van glas tentoon op Expo 2015 in Milaan

O-I stelt voordelen van glas tentoon op Expo 2015 in Milaan

Mex, Zwitserland - Owens-Illinois (NYSE: OI) zet glas in de schijnwerpers op de internationale Expo 2015 in Milaan, Italië. O-I leverde meer dan 10.000 glazen flessen die in het Zwitserse Paviljoen voor de stad Zürich verwerkt werden in levensgrote sculpturen. 

“Het thema van de Expo, ‘Feeding the planet – energy for life’, is een unieke opportuniteit voor O-I om te tonen dat glas het meest geschikte en duurzame verpakkingsmateriaal is voor het bewaren van voedingsmiddelen en dranken”, zegt Vitaliano Torno, managing director van O-I Europa. “We zijn trots dat we de stad Zürich op deze manier kunnen ondersteunen tijdens dit wereldwijde event in Milaan.”

Als onderdeel van de samenwerking met de stad Zürich zal O-I ook aanwezig zijn tijdens de ‘Delicacies & Sustainability’ markt die plaatsvindt op 2 en 3 juli in het Zwitserse paviljoen en die het duurzame gebruik van voedingsmiddelen onder de aandacht brengt. Tijdens de Expo ondersteunt O-I ook de Italiaanse handelsorganisatie voor glas, Assovetro, die een tentoonstelling heeft in het Federalimentare paviljoen.

Glasverpakkingen zijn uiterst duurzaam en dragen bij aan de circulaire economie. Tijdens de Expo demonstreren O-I en de stad Zürich dit door de flessen die tijdens de exhibitie gebruikt worden te laten recyclen door de Milanese gemeentedienst, Azienda Milanese Servizi Ambientali (AMSA). Na de Expo zullen deze glasscherven worden ingezet tijdens de productie van nieuwe glasverpakkingen in de fabriek van O-I in Asti, Italië. 

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.